Daniel Fischer

Prof. Dr.

  1. Published

    Даниэль Фишер: Культура питания - Межкультурные аспекты питания

    Fischer, D., 2008, Образоьание ь интересах устойчиього разьития: Опыт регионоь. Dagbaeva, N. (ed.). Ulan-Ude: Опыт регионоь, p. 168–183 16 p.

    Research output: Contributions to collected editions/worksContributions to collected editions/anthologiesResearch

  2. Published

    Zeit nachhaltig gestalten lernen: Schulschließungenals verpasste Chance?

    Fischer, D., Grauer, C. & Frank, P., 01.07.2022, In: Das Zeitpolitische Magazin. 19, 40, p. 26-28 3 p.

    Research output: Journal contributionsComments / Debate / ReportsTransfer

  3. Published
  4. Published

    Wissenschaftsorganisationen als Impulsgeber einer Nachhaltigkeitstransformation

    Nölting, B., Kopfmüller, J., Zimmermann, A. B., Bernert, P., Barth, M., Becker, S., Fischer, D., Molitor, H., Pechlaner, H., Schneider, F., Schweizer, P. J., Stamm, C., Wäger, P. & Wilhelm, R., 05.07.2025, In: GAIA - Ecological Perspectives for Science and Society. 34, 2, p. 83-87 5 p.

    Research output: Journal contributionsJournal articlesResearchpeer-review

  5. Published

    Wie kommt Nachhaltigkeit in die Medien? Nachrichtenfaktoren und Frames im Nachhaltigkeitsjournalismus

    Fischer, D., Haucke, F. & Humburg, A., 03.2016, Nachhaltigkeit und Journalismus : Erkenntnisse und Impulse aus Wissenschaft und Praxis. Michelsen, G. & Fischer, D. (eds.). Bad Homburg: VAS Verlag für Akademische Schriften, p. 39-54 16 p. (Innovation in den Hochschulen ‐ Nachhaltige Entwicklung; vol. 12).

    Research output: Contributions to collected editions/worksContributions to collected editions/anthologiesResearch

  6. Published

    When is green nudging ethically permissible?

    Tyler DesRoches, C., Fischer, D., Silver, J., Arthur, P., Livernois, R., Crichlow, T., Hersch, G., Nagatsu, M. & Abbott, J. K., 01.02.2023, In: Current Opinion in Environmental Sustainability. 60, 9 p., 101236.

    Research output: Journal contributionsScientific review articlesResearch

  7. Published
  8. Published

    What are the ingredients for food systems change towards sustainability? - Insights from the literature

    Weber, H., Pöggel, K., Eakin, H., Fischer, D., Lang, D. J., Wehrden, H. & Wiek, A., 01.11.2020, In: Environmental Research Letters. 15, 11, 17 p., 113001.

    Research output: Journal contributionsScientific review articlesResearch

  9. Published

    Welchen Journalismus braucht die Nachhaltigkeit? Bestandsaufnahme und Bedarfsanalyse in Wissenschaft und Praxis – Ergebnisse eines iterativen Delphis

    Humburg, A., Fischer, D., Marwege, R. & Michelsen, G., 10.10.2013, Lüneburg: Institut für Umweltkommunikation der Universität Lüneburg, 39 p. (INFU-Diskussionspapiere; no. 38/2013).

    Research output: Working paperWorking papers

  10. Published

    “We are Rosas”: a case study on how identity matters in local food groups

    Pöggel, K. & Fischer, D., 27.11.2023, In: Sustainability: Science, Practice, and Policy. 19, 1, 17 p., 2278244.

    Research output: Journal contributionsJournal articlesResearchpeer-review

Previous 1 2 3 4 5 6 7 8 ...15 Next

Recently viewed

Publications

  1. Mellor, David Hugh (1938- )
  2. Meeting recipients' needs in dyadic cross-group helping
  3. A pluralistic and integrated approach to action-oriented knowledge for sustainability
  4. The economic insurance value of ecosystem resilience
  5. Das Alltagsmedium Blatt im kulturellen Wandel
  6. Der Rhein, die Schokolade, das Exkrement
  7. PRB technologies in Germany
  8. Mit der Ausbildung der Studierenden zu Unternehmern haben die Hochschulen noch ihre liebe Not
  9. Night-time noise annoyance
  10. Institutional Logics as orchestras' strategic dilemma
  11. Critical assessment of models for transport of engineered nanoparticles in saturated porous media
  12. Assessing Online Consultation in Participatory Governance
  13. Konstanz im Wandel?
  14. Rain, rain go away! A diary study on morning weather and affective well‐being at work
  15. A poor international standard for trap selectivity threatens carnivore conservation
  16. Professionell und/oder gestaltungsorientiert?
  17. Mathematical Prerequisites for STEM Programs
  18. Aprendiendo con todos los sentidos en la clase EFE
  19. Syntheses of retipolide E and ornatipolide, 14-membered biaryl-ether macrolactones from mushrooms
  20. Museums, Transculturality, and the Nation-State
  21. Being Recovered as an Antecedent of Emotional Labor
  22. Treppauf, Treppab
  23. Environmental Value Added
  24. Pflanzengesellschaft des Jahres 2021
  25. Der Sprachkörper unter dem Seziermesser: Strukturalismus im Goethe-Wörterbuch
  26. MSPs for the SDGs
  27. Determinanten menschlicher Fehler in Risikoindustrien
  28. Knowledge transfer in age-diverse coworker dyads in China and Germany
  29. Wasser und nachhaltige Chemie
  30. Ansatzpunkte für ein systematisches Beschäftigungsmanagement
  31. Stromzugang im Globalen Süden