Daniel Pleißner
Dr.
- Kapitel › Forschung › begutachtet
- Erschienen
Biorefineries in Germany
Alexandri, M., Demichelis, F., Fiore, S., Lübeck, M. & Pleißner, D., 2020, Waste Biorefinery: Integrating biorefineries for waste valorisation. Bhaskar, T., Rene, E. R., Pandey, A. & Tsang, D. C. W. (Hrsg.). Amsterdam: Elsevier B.V., S. 601-629 29 S.Publikation: Beiträge in Sammelwerken › Kapitel › begutachtet
- Erschienen
Biotechnological production of organic acids from renewable resources
Pleissner, D., Dietz, D., Duuren, J., Wittmann, C., Yang, X., Lin, C. S. K. & Venus, J., 01.01.2019, Biorefineries. Wagemann, K. & Tippkötter, N. (Hrsg.). CHAM: Springer, Band 166. S. 373-410 38 S. (Biochemical Engineering/Biotechnology; Band 166).Publikation: Beiträge in Sammelwerken › Kapitel › begutachtet
- Erschienen
Food waste and manure
Lin, C. S. K., Ashokkumar, M., Kaur, G., Li, C., Li, X., Ong, K. L. & Pleissner, D., 01.01.2020, Handbook on Characterization of Biomass, Biowaste and Related By-products. Nzihou, A. (Hrsg.). Cham: Springer Schweiz, S. 899-938 40 S.Publikation: Beiträge in Sammelwerken › Kapitel › begutachtet
- Erschienen
Green chemistry and its contribution to industrial biotechnology
Pleissner, D. & Kümmerer, K., 2020, Sustainability and Life Cycle Assessment in Industrial Biotechnology. Fröhling, M. & Hiete, M. (Hrsg.). Cham: Springer International Publishing AG, S. 281-298 18 S. (Advances in Biochemical Engineering/Biotechnology; Band 173).Publikation: Beiträge in Sammelwerken › Kapitel › begutachtet
- Kapitel › Forschung › nicht begutachtet
- Erschienen
Healthier and Sustainable Food Systems: Integrating Underutilised Crops in a ‘Theory of Change Approach’
Pinto, E., Ferreira, H., Santos, C. S., da Silva, M. N., Styles, D., Migliorini, P., Ntatsi, G., Karkanis, A., Brémaud, M-F., de Mey, Y., Meuwissen, M., Petrusan, J-I., Smetana, S., Silva, B., Krenz, L. M. M., Pleissner, D., Profeta, A., Debeljak, M., Ivanovska, A., Balázs, B., Rubiales, D., Hawes, C., Iannetta, P. P. M. & Vasconcelos, M. W., 2023, Biodiversity, Functional Ecosystems and Sustainable Food Production. Galanakis, C. M. (Hrsg.). Springer Schweiz, S. 275-323 49 S.Publikation: Beiträge in Sammelwerken › Kapitel
- Kommentare / Debatten / Berichte › Forschung
- Erschienen
Reduction of the Microbial Load of Digestate by the Cultivation of Galdieria sulphuraria Under Acidic Conditions
Pleissner, D. & Händel, N., 08.2023, in: Waste and Biomass Valorization. 14, 8, S. 2621-2627 7 S.Publikation: Beiträge in Zeitschriften › Kommentare / Debatten / Berichte › Forschung
- Konferenz-Abstracts in Fachzeitschriften › Forschung › begutachtet
- Erschienen
Hydrolyzed organic residues as sources of secondary raw materials
Pleißner, D. & Peinemann, J. C., 29.08.2018, in: Chemie Ingenieur Technik. 90, 9, S. 1161-1161 1 S.Publikation: Beiträge in Zeitschriften › Konferenz-Abstracts in Fachzeitschriften › Forschung › begutachtet
- Übersichtsarbeiten › Forschung
- Erschienen
Biodegradable green composites: It's never too late to mend
Rafiee, K., Schritt, H., Pleissner, D., Kaur, G. & Brar, S. K., 01.08.2021, in: Current Opinion in Green and Sustainable Chemistry. 30, 100482.Publikation: Beiträge in Zeitschriften › Übersichtsarbeiten › Forschung
- Erschienen
Biological nitrogen recirculation to food protein – A review
Siddiqui, S. A., Pleissner, D., Pentjuss, A., Gołaszewski, J., Karwowska, A., Dace, E., Pahmeyer, M., Van Miert, S., Frooninckx, L., Broeckx, L., Heinz, V. & Smetana, S., 01.12.2023, in: Cleaner and Circular Bioeconomy. 6, 15 S., 100056.Publikation: Beiträge in Zeitschriften › Übersichtsarbeiten › Forschung
- Erschienen
Can Pulsed Electric Fields Treated Algal Cells Be Used as Stationary Phase in Chromatography?
Pleissner, D. & Smetana, S., 29.04.2022, in: Frontiers in Sustainable Food Systems. 6, 7 S., 860647.Publikation: Beiträge in Zeitschriften › Übersichtsarbeiten › Forschung